Uitvaartondernemer kiezen

Hoe kies ik een uitvaartondernemer?
Uitvaartondernemers zijn belangrijk voor de maatschappij en kunnen elke soort uitvaart verzorgen. Dit biedt families een verlichting van de activiteiten en verantwoordelijkheden voor, tijdens en na een begrafenis of crematie. Daardoor houden nabestaanden meer tijd over voor het herdenken van de overledene. En zijn zij minder bezig met de administratieve en organisationele taken van zo een uitvaart. Maar hoe kiest u nu precies een geschikte uitvaartondernemer?

Stap 1
Het is verstandig om u eerst te informeren over een gemiddelde uitvaart.

Stap 2
Oriënteer en bekijk welke uitvaartondernemer het beste bij u past door met hen in contact te komen.

Stap 3
Vergelijk het aanbod door uitvaartverzorger offertes op te vragen.

Overige tips
Het is altijd verstandig om uw wensen en afspraken op papier vast te leggen. Probeer deze zo exact mogelijk op te schrijven of laat een notaris deze beëdigen. Indien u klachten heeft of er geschillen zijn kunt u beroep doen bij de geschillencommissie.

Mocht u geschillen hebben kunt u ook aankloppen bij de branchevereniging. Ook zij hebben meestal een commissie die geschillen behandeld.

Vragen
Als u vragen heeft is het verstandig om contact op te nemen met de uitvaartverzorger waar u getekend heeft. In uiteenlopende situaties kan het zo zijn dat u plotseling veel vragen heeft, zoals bijvoorbeeld bij ziekte van een ouder familielid. Ook kunt u contact opnemen met een begrafenisondernemers als u bezorgd bent over de begrafenis of crematie die op de planning staat. Een erkende uitvaartverzorger zal altijd goed en in vertrouwen met uw vragen omgaan. Daarom is het verstandig om altijd voor een erkend bedrijf te gaan die aangesloten is bij een branchevereniging zoals de BGNU en/of een uitvaart keurmerk draagt.

Uitvaartverzorger kiezen

Bij het kiezen van een uitvaartverzorger zijn er, zoals hierboven vermeldt, een aantal zaken die belangrijk zijn. Zo zijn:

  • de kosten van een crematie of begrafenis belangrijk
  • de extra kosten voor extra diensten ook belangrijk
  • de service en het gemak belangrijk
  • en is de manier hoe de uitvaartverzorger met u omgaat even belangrijk als bovengenoemde belangrijk. Is hij of zij in staat te ‘luisteren’ naar uw wensen? En krijgt u een goed gevoel bij het advies dat u krijgt?

Zoals u kunt lezen is het belangrijk om geen gehaaste beslissing te maken bij het kiezen van een uitvaart verzorgen. U wilt een goede keuze maken en wilt dat uw uitvaart of die van naasten goed verzorgt wordt. Veel, vooral erkende, uitvaartondernemers kunnen u hierbij helpen.

Een uitvaartverzekering afsluiten
Via Arralis.nl kunt u verschillende uitvaartverzekeringen bekijken en er direct één afsluiten. Op pagina uitvaartverzekeringen vergelijken kunt u op zoek naar een verzekering die het beste bij u past. Of kunt u uitvaartverzorgers vergelijken.

Uitvaart

Arralis is het Latijnse woord voor zekerheid. Dat is precies wat u bij een uitvaart wilt. Zekerheid voor uzelf en uw nabestaanden.

Op Arralis.nl vergelijkt u uitvaartverzekeringen.
© 2012-2023 Alle rechten voorbehouden | Uitvaartverzorgers