Uitvaart kosten

Een uitvaart kost al snel zo een 7000 euro. Deze kosten zijn vooral opgebouwd uit de volgende elementen. Een gebruikelijke ceremonie kost in veel gevallen zo een 1900 euro, waarbij er nog kosten voor bloemen (200 euro), rouwkaarten (85 euro), de kist (1500 euro), volgauto’s (vanaf 400 euro) en dergelijke bijkomen. De kosten voor een crematie of begrafenis zijn nagenoeg hetzelfde. Er is dan geen rekening gehouden met de grafkosten. Op lange termijn is een begrafenis duurder dan een crematie.

Begrafenis kosten

Verder zijn er andere kosten zoals koffie en cake na de ceremonie (100 euro), afscheidskaarten (100 euro), bloemstuk op kist (120 euro), gastspreker (500 euro), begraafkosten (1000 euro), onderhoudskosten begraafplaats (500 euro). Daarnaast zal er ook een grafsteen gemaakt moeten worden, deze kost in veel gevallen meer dan 1500 euro. Houd u er ook rekening mee dat er een jaarlijksbedrag voor de rustplaats betaald moet worden.

Cremeren kosten

Bij een crematie zijn er andere zaken noodzakelijk zoals een urn (300 euro), verstrooiing van het as (100 euro), bewaren van het as (200 euro). Ook met deze kosten zou er rekening gehouden moeten worden. Er kan daarom gezegd worden dat een gemiddelde begrafenis of crematie zo een 7000 euro gaat kosten.

Uitvaartverzekering voordelen

Een uitvaartverzekering biedt in geval van overlijden hulp aan de nabestaanden van de verzekerde. Het grote voordeel van zo een verzekering is dat uw nabestaanden niet voor een verrassing komen te staan indien zij uw uitvaart niet in een keer kunnen betalen. Een uitvaartverzekeraar keert in zo een geval direct geld uit of betaalt de uitvaart in natura. Ga naar pagina uitvaartverzekering voordelen voor meer informatie.

> Direct een uitbetaling in natura of een geldbedrag aan uw nabestaanden
> Geen onvoorziene kosten voor uw nabestaanden
> Totale premie over de gehele looptijd is altijd lager dan de uitkering

Een uitvaartverzekering afsluiten
Via Arralis.nl kunt u verschillende uitvaartverzekeringen bekijken en er direct één afsluiten. Op pagina uitvaartverzekeringen vergelijken kunt u op zoek naar een verzekering die het beste bij u past. Of kunt u uitvaartverzorgers vergelijken.

Uitvaart

Arralis is het Latijnse woord voor zekerheid. Dat is precies wat u bij een uitvaart wilt. Zekerheid voor uzelf en uw nabestaanden.

Op Arralis.nl vergelijkt u uitvaartverzekeringen.
© 2012-2023 Alle rechten voorbehouden | Uitvaartverzorgers