Uitvaart keurmerk

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg beschrijft het keurmerk op de volgende manier:

Het Keurmerk Uitvaartzorg helpt u bij het kiezen van een uitvaartonderneming die kwaliteit biedt. Ondernemers met het Keurmerk zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Steeds meer uitvaartondernemers beschikken over dit keurmerk; in totaal verzorgen zij nu al 85% van alle uitvaarten in Nederland.

Doelstelling keurmerk uitvaart

Het doel van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg is om een keurmerk te bieden dat bescherming geeft aan de consument. Een onafhankelijke certificatie-instelling controleert de aangesloten ondernemingen jaarlijks op verschillende onderdelen van de dienstverlening. Ondernemingen die zich aanmelden bij het Keurmerk doorlopen een uitgebreide kwaliteitscontrole en ontvangen na afloop het officiële certificaat. Het certificaat wordt telkens voor drie jaar afgegeven. Dit betekent dus dat wanneer u een uitvaart laat verzorgen door een gecertificeerde uitvaart-onderneming, u verzekerd bent van een uitstekende kwaliteit van de dienstverlening. Meer over de dienstverlening kunt u trouwens ook lezen op pagina uitvaart informatie.

Video Keurmerk Uitvaartzorg

Bekijk eens de volgende video van Keurmerk Uitvaartzorg.

De zes zekerheden van Keurmerk Uitvaartzorg

Het keurmerk biedt verschillende zekerheden. Deze zekerheden zorgen ervoor dat de kwaliteit van uitvaartondernemingen gewaarborgd blijven zodat u erop kunt vertrouwen dat u met een betrouwbare partner samenwerkt. De zes zekerheden zijn:

 • Heldere afspraken over uitvoering
  De uitvaartverzorger legt alle gemaakt afspraken schriftelijk vast. Ook wanneer deze later wijzigen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.
 • Transparante kostenbegroting
  Ook de gemaakte prijsafspraken legt de uitvaartondernemer schriftelijk vast, inclusief latere wijzigingen.
 • Goede organisatie van de uitvaart
  De uitvaartverzorger garandeert een correcte uitvoering van de uitvaart van begin tot eind. En stelt voor elke uitvaart een uitgebreid dossier samen.
 • Bekwaam personeel
  Het personeel van de uitvaartverzorger is gekwalificeerd. Een uitvaartleider moet per jaar 50 punten verzamelen, waarbij hij tenminste 25 uitvaarten per jaar geregeld en/of uitgevoerd heeft in de laatste 2 jaar. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw uitvaart in goede handen is.
 • Doelmatige klachtenafhandeling
  De uitvaartverzorger hanteert een adequate klachtenafhandelingsprocedure. Wanneer de klacht niet in samenspraak tussen de uitvaartverzorger en de opdrachtgever kan worden opgelost, wordt de klacht in behandeling genomen door de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen.
 • Klanttevredenheidsonderzoek
  Iedere Keurmerkhouder voert elk jaar een klanttevredenheidsonderzoek uit. Op basis van de resultaten van dit onderzoek past de uitvaartverzorger waar nodig de dienstverlening aan.

Bron: http://www.keurmerkuitvaartzorg.nl/keurmerk-uitvaartzorg en http://www.keurmerkuitvaartzorg.nl/zes-zekerheden-sku

Een uitvaartverzekering afsluiten
Via Arralis.nl kunt u verschillende uitvaartverzekeringen bekijken en er direct één afsluiten. Op pagina uitvaartverzekeringen vergelijken kunt u op zoek naar een verzekering die het beste bij u past. Of kunt u uitvaartverzorgers vergelijken.

Uitvaart

Arralis is het Latijnse woord voor zekerheid. Dat is precies wat u bij een uitvaart wilt. Zekerheid voor uzelf en uw nabestaanden.

Op Arralis.nl vergelijkt u uitvaartverzekeringen.
© 2012-2022 Alle rechten voorbehouden | Uitvaartverzorgers