Testament

Het is best bijzonder hoeveel mensen geloven dat het opstellen van een testament alleen voor de rijke mensen is weggelegd. Echter is het zo dat de inwoners van alle economische lagen in Nederland profijt hebben bij het laten schrijven van een goed testament. Bij uw overlijden zal uw laatste wil wettelijk beschermt zijn en zal een notariskantoor uw wensen voor u verwezenlijken. Daarom kan gezegd worden dat een testament u en uw laatste wil wettelijk beschermt. Zo kan bijvoorbeeld uw woning gedistribueerd worden op basis van uw wensen en de behoeften van uw familie en/of nabestaanden met zo weinig mogelijk rompslomp.

Een testament is de meest praktische eerste stap in het distribueren van uw kapitaal na uw overlijden; het maakt duidelijk hoe u wilt dat uw woning, uw geld en andere bezittingen worden uitgekeerd en verdeeld.

Testament opstellen

Het schrijven van een testament kan zo simpel zijn als het typen van hoe u wilt dat uw vermogen over wordt gedragen aan geliefden of liefdadigheidsorganisaties na uw overlijden. Als u geen testament hebt, kan het zo zijn dat uw woning en kapitaal anders wordt verdeeld dan wat u zou willen. Het kan helpen om juridisch advies in te winnen bij het opstellen van een testament; in het bijzonder als het gaat om het begrijpen van alle regels.

Sommige gemeenten hanteren andere voorwaarden en kan uw situatie nog complexer worden als u bijvoorbeeld ook bezittingen in het buitenland heeft.

Voorwaarden bij het opstellen van een testament

In de meeste gemeenten geldt dat u 18 jaar of ouder moet zijn om een testament op te laten maken. En zijn er nog enkele voorbeelden van voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat dit document een geldig document wordt. Zo zou uw testament moeten voldoen aan:

  • Een testament moet in een gezond oordeel en mentale capaciteit geschreven worden om geldig te zijn.
  • Het document moet duidelijk vermelden dat het uw wil is.
  • Een notaris dient het testament op te stellen als u alles wettelijk wilt vastleggen. Dit is niet altijd nodig maar biedt een notaris ook advies.
  • Soms zijn er getuigen nodig om een testament wettelijk te laten vastleggen. Ook een notaris kan u hierbij helpen.

Daarnaast kunnen er andere voorwaarden zijn die specifiek zijn voor uw situatie. Daarom is advies van een notaris belangrijk zodat u zeker weet dat uw testament wettelijk geldig is.

Deskundig en vrijblijvend advies?

U heeft waarschijnlijk veel vragen. Soms is het lastig om een goede keuze te maken maar is het niet duidelijk waar u het beste kunt beginnen. Wij helpen u graag op weg. Met onze offerte service is het mogelijk om in contact te komen met erkende notariskantoren die gespecialiseerd zijn in het opstellen van testamenten. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en u deskundig advies geven. Door het aanbod te vergelijken kunt u kiezen voor een notaris die u het beste van dienst kan zijn. Waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen, uw behoeften en uw financiƫle situatie. En zal de notaris u een passend advies geven. Deze dienst is gratis en vrijblijvend. Laat daarom vandaag nog uw gegevens achter en kom in contact met erkende notarissen.

Uitvaart

Arralis is het Latijnse woord voor zekerheid. Dat is precies wat u bij een uitvaart wilt. Zekerheid voor uzelf en uw nabestaanden.

Op Arralis.nl vergelijkt u uitvaartverzekeringen.
© 2012-2023 Alle rechten voorbehouden | Uitvaartverzorgers