Uitvaart informatie

Op deze pagina vindt u informatie over een gemiddelde uitvaart in Nederland. Het overlijden van een medemens hoort bij het leven op deze aarde.

Een gebeurtenis dat uiteindelijk iedereen zal overkomen. Afscheid nemen is moeilijk en biedt een uitvaart de mogelijkheid om dit via een kleine of grote ceremonie te doen. Elke uitvaart is anders en heeft elk persoon zo zijn of haar eigen wensen bij overlijden.

Uitvaart kosten

Een uitvaart kost al snel zo een 7000 euro. Deze kosten zijn vooral opgebouwd uit de volgende elementen. Een gebruikelijke ceremonie kost in veel gevallen zo een 1900 euro, waarbij er nog kosten voor bloemen (200 euro), rouwkaarten (85 euro), de kist (1500 euro), volgauto’s (vanaf 400 euro) en dergelijke bijkomen. De kosten voor een crematie of begrafenis zijn nagenoeg hetzelfde. Lees verder op pagina uitvaart kosten.

Begraven of cremeren

Tijdens een uitvaart kan de overledene of een nabestaande kiezen voor begraven of cremeren. In Nederland begint een crematie steeds vaker gekozen te worden, ook mede doordat de kosten op lange duur (bijvoorbeeld 20 jaar) meegewogen worden. In zo een geval is een crematie een goedkopere oplossing.

Het graf of urnenmuur

Indien een persoon begraven wenst te worden zal hij of zij na de ceremonie begraven worden in een graf.

Indien er gekozen wordt voor een crematie zijn er twee opties voor de nabestaanden. Het as wordt in een urnenmuur geplaatst, ook wel columbarium genoemd, of het as wordt ergens op de wereld verstrooid.

Uitvaartkeurmerk

In Nederland is er een keurmerk voor begrafenisondernemers. Bedrijven die deze keurmerk voeren voldoen aan de minimale eisen die door de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg gesteld worden.

Uitvaart verzekering

Indien u zich voor de kosten van een uitvaart wilt verzekeren is er de mogelijkheid om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Een uitvaartverzekering afsluiten
Via Arralis.nl kunt u verschillende uitvaartverzekeringen bekijken en er direct één afsluiten. Op pagina uitvaartverzekeringen vergelijken kunt u op zoek naar een verzekering die het beste bij u past. Of kunt u uitvaartverzorgers vergelijken.

Uitvaart

Arralis is het Latijnse woord voor zekerheid. Dat is precies wat u bij een uitvaart wilt. Zekerheid voor uzelf en uw nabestaanden.

Op Arralis.nl vergelijkt u uitvaartverzekeringen.
© 2012-2023 Alle rechten voorbehouden | Uitvaartverzorgers