Uitvaart

Het overlijden van een medemens hoort bij het leven op deze aarde. Een gebeurtenis dat uiteindelijk iedereen zal overkomen. Afscheid nemen is moeilijk en biedt een uitvaart de mogelijkheid om dit via een kleine of grote ceremonie te doen. Elke uitvaart is anders en heeft elk persoon zo zijn of haar eigen wensen bij overlijden.

Een uitvaart bestaat meestal uit een officiële ceremonie waar degene die overleden is herdacht wordt. Er worden verhalen opgelezen, er wordt gebeden of wordt de overledene op een andere manier geëerd. Een begrafenisondernemer is meestal de contactpersoon en organisator die alles tijdens een uitvaart in orde maakt. Zo is er in vrijwel elke stad zo een ondernemer te vinden die een complete uitvaart kan verzorgen.

Een christelijke uitvaart

Tijdens een christelijke uitvaart staat het geloof van de overledene en veelal de familie centraal. Daarom is het gebruikelijk dat er verzen uit de Bijbel gelezen worden en er gebeden wordt voor een goed leven in het hiernamaals.

Andere geloven

Zo heeft elk ander geloof eigen rituelen en manieren van het verzorgen van een uitvaart. Bij een islamitische uitvaart wordt het lichaam op een specifieke manier gewassen en binnen 3 dagen begraven. Tijdens de begrafenis wordt er gebeden en is het bijvoorbeeld verboden om het lichaam te cremeren. Een hindoestaanse uitvaart kent ook eigen rituelen en aspecten die gangbaar zijn tijdens een ceremonie. Er kan gekozen worden voor een begrafenis of crematie en worden er in het pad van de overledene veel bloemen en rozen gelegd.

Een humanistische uitvaart

Een zogenoemde humanistische uitvaart wordt meestal verzorgd voor iemand die geen geloof aanhoudt. Zijn of haar leven op deze aarde staat centraal, in tegenstelling tot het leven na de dood zoals bij een hierboven genoemde uitvaart van een gelovige persoon. Belangrijk is het ontvangen van vrienden, familie en kennissen om gevoelens te uiten en herinneringen te delen. Als eerbetoon aan de overledene wordt het leven gevierd zoals hij of zij het zo zou hebben gewild. Tijdens deze uitvaart wordt er niet gebeden, echter kunnen vrienden en familie wel een gebed doen.

Kosten uitvaart

Een uitvaart kan toch al snel zo een 7000 euro kosten. Kunnen uw nabestaanden deze kosten betalen of kunt u voldoende kapitaal achterlaten en zo uw uitvaart nu al in orde maken? Veel mensen hebben het in Nederland nog lang niet zo goed getroffen en biedt een uitvaartverzekering daarom uitkomst. Ga naar pagina uitvaart kosten voor meer informatie.

Een uitvaartverzekering afsluiten
Via Arralis.nl kunt u verschillende uitvaartverzekeringen bekijken en er direct één afsluiten. Op pagina uitvaartverzekeringen vergelijken kunt u op zoek naar een verzekering die het beste bij u past. Of kunt u uitvaartverzorgers vergelijken.

Uitvaart

Arralis is het Latijnse woord voor zekerheid. Dat is precies wat u bij een uitvaart wilt. Zekerheid voor uzelf en uw nabestaanden.

Op Arralis.nl vergelijkt u uitvaartverzekeringen.
© 2012-2023 Alle rechten voorbehouden | Uitvaartverzorgers